ارشد برق

نرم افزار ، بازی ، کتاب ، آموزش ، برنامه های موبایل ، فیلتر شکن ، هک و کرک ، جزوات دانشگاهی ، مهندسی برق

ارشد برق

نرم افزار ، بازی ، کتاب ، آموزش ، برنامه های موبایل ، فیلتر شکن ، هک و کرک ، جزوات دانشگاهی ، مهندسی برق

ارشد برق





منابع کنکور کارشناسی ارشد مهندسی برق

سه شنبه, ۱۴ مهر ۱۳۹۴، ۰۲:۰۶ ب.ظ

دروس و منابع امتحانی آزمون کارشناسی ارشد مهندسی برق

ا

آزمون کارشناسی ارشد رشته برق شامل ۱۰ عنوان درسی می‌باشد (البته از آزمون اسفند ۸۸ ، درس مدار منطقی و ریز پردازنده‌ها ویژه دانشجویان گرایش مکاترونیک نیز اضافه شده است) که از هر درس به طور مساوی ۱۵ سئوال مطرح می‌شود. که به طور خلاصه این دروس را معرفی می‌کنیم:

 زبان عمومی و تخصصی

زبان عمومی و تخصصی مهندسی برق در قالب دفترچه شماره یک ارائه می شود و مدت زمان پاسخگویی به سوالات آن ۳۰ دقیقه می باشد. این درس با ضریب (۳) برای تمام گرایش‌ها نقش مهمی در قبولی در آزمون کارشناسی ارشد بازی می‌کند. تسلط نسبی به لغات و مطالب گرامری ساده در حد دوره کارشناسی و آشنایی کامل با لغات و اصطلاحات تخصصی رشته برق در گرایش‌های مختلف برای پاسخگویی به تست‌های این درس کاملاً ضروری می‌باشد. استفاده از نرم افزار گزینه آخر ( ویژه دانشجویان مهندسی برق) در کنار کتاب انتشارات سمت برای زبان تخصصی و نرم افزار زبان عمومی گزینه آخر در کنار کتاب ۵۰۴ واژه، بدون شک بهترین منبع مطالعاتی میباشد و دانشجویان را به آمادگی خوب در این درس می‌رساند. در صورت مدیریت وقت در روز آزمون و آشنایی با روش‌های مرور سریع صورت سئوال و گزینه‌ها در درس زبان، کسب درصدی در حدود ۴۵ به راحتی امکان دارد.

ا

مدارهای الکتریکی

مدارات الکتریکی به همراه دروس گروه ریاضیات در قالب دفترچه شماره دو ارائه میشود و برای هر دو گروه درسی ۹۰ دقیقه زمان در نظر گرفته شده است.این درس ضریب ۴ دارد و شامل درس مدارهای الکتریکی ۱ و مدارهای الکتریکی ۲ می باشد.  برای تمام گرایش‌ها به دلیل ضریب بالای آن و تسلط نسبی تمام دانشجویان از اهمیت بالایی در آزمون برخوردار می‌باشد. در سالیان گذشته به دلیل نظارت مستقیم «دکتر پرویز جبه‌دارمارالانی» بر سوالات این درس، معمولاً هر ساله ۲ یا ۳ سوال از این سوالات غیر قابل حل بودند!! (دست کم در مدت زمان اختصاص یافته برای هر سوال در آزمون غیرقابل حل بودند.) منابع مهم این درس در دانشگاه‌ها کتاب نظریه اساسی مدارها و شبکه‌ها تألیف چارلزدسور و ارنست‌کوه، ترجمه دکتر پرویز جبه‌دارمارالانی می‌باشد. از کتاب هیت، نلسون و چند مرجع دیگر نیز در دانشگاه‌ها برای آموزش این درس استفاده می‌شود. کتاب مدارهای الکتریکی آقای جبه دار مارالانی (هر ۲ جلد) و یا کتاب مدارهای الکتریکی ۱و۲ انتشارات جهش ، (نویسنده : محمد رضا متدین ) منابع پیشنهادی ما برای مطالعه شما هستند. با نگاهی به کارنامه قبولی‌های ارشد، می‌توان به این نتیجه رسید که کسب درصد ۴۰% به بالا برای این درس خیلی دور از دسترس نیست.

ا

ریاضیات

همان طور که گفتیم مانند بقیه دروس، تعداد سوالات این درس در آزمون ۱۵ تا است، که معمولاً ۸ تا از این سوالات از درس ریاضی مهندسی، ۴ سؤال از درس معادلات دیفرانسیل و ۳ سؤال از درس آمار انتخاب می‌شود. عموماً دانشجویان رشته برق قید سوالات آمار را می‌زنند و وقت خود را به دو درس معادلات دیفرانسیل و ریاضی مهندسی اختصاص می‌دهند، که البته نمی‌توان به طور کلی این تصمیم را رد کرد ولی با کمی مطالعه در بعضی از مباحث آمار و با توجه به اینکه همه دانشجویان پیش‌زمینه‌هایی از دبیرستان را در این درس یدک می‌کشند و مراجعه به کتاب آمار و احتمال انتشارات پارسه می‌توان با زحمت کم به بخشی از سوالات آمار جواب داد. با توجه به اینکه ضریب درس ریاضی برای تمام گرایش‌ها (۴) می‌باشد، لذا به دست آوردن درصد مناسب در این درس حائز اهمیت می‌باشد. پراهمیت‌ترین بخش از سؤالات ریاضیات رشته برق، ریاضی مهندسی است. کتاب کرویت سیک مهمترین مرجع تدریس این درس می‌باشد، که به لحاظ حل مثال‌های زیاد و تشریح کامل مطالب خصوصاً در بخش توابع مختلط دارای ضعف می‌باشد و بعضاً به دلیل ترجمه گزینشی در فصول معادلات با مشتقات جزیی مطالب پیچیده‌تر نیز شده است. مطالعه کتاب ریاضی مهندسی آقای فرزین حاجی جمشیدی ، انتشارات پوران پژوهش در پاسخگویی به تمام تست‌های این درس منبع بسیار خوبی است. معمولاً جز مواردی خاص، طرح تست‌های عجیب و غریب در این درس دیده نشده است. بخش دیگری از سئوالات ریاضی به درس معادلات دیفرانسیل اختصاص دارد. درس معادلات دیفرانسیل ذاتاً درس سختی نیست و اکثر تست‌های این درس از فرمول‌های دسته‌بندی شده خاصی پیروی می‌کنند. کتاب‌های بویس، سیمونز از منابع مهم این درس هستند. کتاب معادلات دیفرانسیل دکتر نیکوکار نیز با آموزش پایه‌ای مطالب به صورت گام به گام و ارایه تست‌های فراوان می‌تواند دانشجویان را برای پاسخگویی به تست‌های این درس به تسلط‌ کامل برساند. تست‌های این درس نیز به غیر از مواردی خاص دچار نوسان نمی‌شود و قابل حدس زدن می‌باشد.

ا

سیستم های کنترل خطی

کنترل خطی به همراه این درس با ضریب (۴) برای گرایش‌های قدرت و کنترل و مهندسی پزشکی و ضریب (۳) برای گرایش‌های الکترونیک و مخابرات در چند سال اخیر مورد توجه دانشجویان رشته برق به عنوان یک درس جهت کسب درصد بالا قرار گرفته است. البته نوع طرح سوالات این درس ممکن است معادلات را به هم بزند، چرا که در بعضی مباحث مانند طراحی، کنترلرها و جبران ‌کننده‌ها می‌توان تست‌های جدید مطرح نمود ولی به طور کلی با توجه به آسانی مطالب این درس نسبت به بقیه دروس می‌تواند به عنوان یک درس جهت کسب درصد بالای ۵۰ مدنظر قرار گیرد. کتاب‌های اوگاتا، درف، بنجامین‌کو از منابع معروف دانشگاهی این درس هستند و هر کدام در فصولی خاص مطالب را خوب توضیح داده‌اند، ولی به دلیل ترجمه بودن تمام این کتاب‌ها، مشکلاتی در آن‌ها دیده می‌شود. کتاب کنترل خطی دکتر آرباز برادرانی ( انتشارات آزاده ) بهترین منبع مطالعاتی این درس می باشد.

ا

الکترونیک

از جمله کتاب‌هایی که برای آموزش این درس در دانشگاه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند، کتاب‌های صدرا، مدارهای مجتمع‌ گری، کتاب مهندس تقی شفیعی و کتاب الکترونیک دکتر میرعشقی می‌باشند. شاید به عنوان یک کتاب پایه‌ای برای دانشجویان ضعیف بتوان به کتاب دکتر میرعشقی اشاره کرد، در قسمت حل مسائل در فصول مربوط به دیود کتاب مهندس تقی شفیعی توصیه می‌شود و در بقیه فصول استفاده از کتاب‌های گری و صدرا توصیه می‌شود.

تست‌های درس الکترونیک در سال‌های اخیر پایداری نسبی پیدا کرده و تاکید بیشتر بر روی مباحث فیدبک، تقویت کننده‌های تفاضلی و توان می‌باشد. ولی قابلیت طرح تست جدید همه ساله انتظار می‌رود (البته طرح تست‌های تکراری نیز قابل پیش بینی است. ضریب این درس برای گرایش الکترونیک (۴) و برای گرایش قدرت صفر و برای گرایش‌های دیگر (۳) می‌باشد. با توجه به کارنامه رتبه‌های برتر درصد بالای ۳۰ در این درس امکان‌پذیر می‌باشد.

ا

ماشین‌های الکتریکی

ضریب این درس برای گرایش قدرت (۴)، برای گرایش کنترل (۳) و برای ۳ گرایش دیگر صفر می‌باشد. مهمترین درس برای داوطلبان گرایش قدرت می‌باشد. در سال‌های اخیر بخشی از سوالات به صورت مفهومی طراحی می‌شود. کتاب‌ها نسبتاً خوب و متنوعی در این زمینه وجود دارد، که هر کدام از آن‌ها می‌تواند. جهت فصول خاص مورد استفاده قرار گیرد، مثلاً در مورد میدان‌های مغناطیسی کتاب سلمون در مورد مفاهیم تبدیل انرژی کتاب پ ـ س ـ سن و چاپمن، ماشین‌های دی سی و ترانسفورماتور‌ها و موتور‌های القایی کتاب بیم‌باهارا می‌توانند مورد استفاده قرار گیرد، که کتاب اخیر، منبع نسبتاً کاملی نسبت به بقیه منابع می‌باشد. و تنها ایراد آن می‌تواند ضعف در طرح مسائل جدید و همچنین عدم پرداختن به بعضی از مفاهیم مشکل باشد. به دست آوردن درصد حدود ۴۰ در این درس با توجه به قبولی‌های رشته برق به راحتی ممکن است.

ا

تجزیه و تحلیل سیستم‌ها

این درس با ضریب (۴) برای گرایش‌های الکترونیک، مخابرات، کنترل و مهندسی پزشکی. اهمیت خاصی برای شرکت کنندگان این گرایش‌ها دارد. ضریب این درس برای گرایش قدرت صفر می‌باشد. با کمی مطالعه می‌توان به درصد قابل توجهی در این درس دست یافت. کتاب «اپنهایم» از منابع مهم این درس می‌باشد ولی به دلیل پراکندگی در تدریس فصل‌های مختلف این درس از سوی مدرسین دانشگاه‌ها هنوز دانشجویان نمی‌دانند، کل کتاب را باید بخوانند یا نه!؟ عدم دسترسی به تست‌های متنوع در این درس، می‌تواند مهمترین مشکل جهت آمادگی برای این درس باشد. ولی با این حال چون شیب سوالات تغییرات چندانی ندارد، می‌توان این موضوع را نادیده گرفت.

ا

الکترومغناطیس

ضریب این درس برای گرایش مخابرات (۴)، برای گرایش مهندسی پزشکی (۱) برای گرایش کنترل صفر و برای دو گرایش دیگر (۳) می‌باشد. به نظر دانشجویان رشته برق سخت‌ترین درس در آزمون ارشد می‌باشد. اما دانشجویان رشته مخابرات در این درس دارای تسلط بالائی هستند. قوی بودن درس ریاضی عمومی (۲) و تسلط بر مباحث توابع برداری کمک شایانی در یادگیری مباحث این درس به دانشجویان می‌کند. کتاب‌های چنگ و هیت از منابع معروف این درس هستند که کتاب هیت جهت مطالعه اولیه و شروع به یادگیری مباحث پایه‌ای باید مورد استفاده قرار گیرد و حل مسائل مختلف کتاب چنگ در وهله دوم پیشنهاد می‌شود. کتاب پارسه ( دکتر علی عبدالعالی – دوجلده) نیز منبع مطالعاتی خوبی است.

ا

بررسی سیستم‌های قدرت

ضریب این درس برای گرایش قدرت (۳) و برای بقیه گرایش‌ها (۰) می‌باشد. این درس از آزمون سال ۸۴ به دروس کنکوری مهندسی برق اضافه شده و به همین دلیل تست‌های کمی از کنکور‌های سال قبل در دسترس می‌باشد، ماهیت این درس طوری است که در قسمت طرح تست‌های محاسباتی برای کنکور محدودیت وجود دارد. چون مسائل  محاسباتی مهم این درس اکثراً راه‌حل‌های طولانی دارند و در غالب تست قابل طرح نیستند به همین دلیل داوطلبان باید سعی کنند در قسمت مفاهیم تسلط بهتری پیدا کرده و به روش‌های حل مسائل با محاسبات کمتر توجه بیشتری کنند. کتاب‌های استیونسون، گلاور و ناصر از جمله کتاب‌های مورد استفاده برای این درس می‌باشند. با نگاهی به کارنامه نفرات قبول شده کسب درصد حدود ۶۰ در این درس دور از ذهن نیست.

ا

تذکر : منابع فوق صرفا پیشنهادی هستند.

دروس و منابع امتحانی آزمون کارشناسی ارشد مهندسی برق

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
حامی مالی
تبلیغات هزینه نیست ، سرمایه گذاریست
تبلیغات هزینه نیست ، سرمایه گذاریست