جایگزین هایی برای پر نمودن خلاء چیپ ست اسنپدراگون 810 (وقتی کوالکام درنگ می کند)
جایگزین هایی برای پر نمودن خلاء چیپ ست اسنپدراگون 810 (وقتی کوالکام درنگ می کند)
شایعات متعددی که از کره جنوبی به گوش می رسند، همگی خبر از تاخیر کوالکام در ارائه به موقع چیپ ست Snapdragon 810 می دهند. مشکل اینجاست که در فشار کاری و ولتاژ بالا، این چیپ ست به شکل افسار گسیخته ای داغ می شود. از طرفی مشکلات مشابهی نیز پردازنده گرافیکی Adreno 430 و کنترلر RAM را در بر گرفته است. البته کوالکام زیر بار پذیرش شایعات نرفته و عنوان کرده که دستگاه های مبتنی بر این چیپ ست در نیمه ابتدایی 2015 عرضه خواهند شد. این بازه خود جای بحث دارد چرا که از ماه فوریه تا ژوئن را در بر می گیرد و جدای از این، تا کنون چند بار شده که شرکت هایی پون سامسونگ و ال جی محصول پرچمدار خود را در ژوئن معرفی کنند! به هر حال و با وضع موجود، چیپ ست های SoC دیگری نیز در این بازار پر رقابت پیش روی سازندگان قرار دارند که در ادامه می خواهیم به پنج مورد از مهمترین آنها بپردازیم.
Snapdragon 808
خود کوالکام با احتساب مشکل پیش آمده می تواند از برادر کوچکتر Snapdragon 810 یعنی مدل 808 استفاده کند که شش هسته ای بوده و دو هسته Cortex A57 کمتر دارد، اما همچنان قدرت پردازشی بسیاری را ارائه می دهد. البته پردازنده گرافیکی آن Adreno 418 است که هنوز به درستی نمی دانیم در برابر Adreno 430 درون 808 چه وضعیتی دارد، اما به خوبی می دانیم که 20 درصد قدرت پردازشی بیشتری را در مقایسه با Adreno 330 به کار رفته در Snapdragon 800/801 ارائه می دهد؛ به ویژه که با پروسه 20 نانومتری به کار رفته در ساخت آن، مصرف انرژی کمتری هم دارد.
MediaTek MT6795
شرکت تایوانی مدیاتک زمانی که کوالکام در جولای سال گذشته پرده از Snapdragon 810 برداشت، در پاسخ به آن چیپ ست قدرتمند MT6795 را با هشت هسته 2.2 گیگاهرتزی (در حداکثر فرکانس خود) رونمایی نمود. این چیپ ست 64 بیتی از پردازنده گرافیکی PowerVR G6200 با هسته های 700 مگاهرتزی بهره برده و از صفحه نمایش هایی با حداکثر وضوح 2560x1600 پشتیبانی می کند. فقط اینکه متاسفانه بر مبنای فناوری قدیمی تر 28 نانومتری ساخته شده که همین مساله مدیریت انرژی آن را در مقایسه با Snapdragon 810 ناکارآمد تر می سازد.
Huawei HiSilicon Kirin 930
هوآوی با عرضه چیپ ست پرقدرت Kirin 920 تجربه بسیاری به دست آورد و پردازنده ای ساخت که به خوبی در کنار Snapdragon 805 قرار می گرفت. اما برای رقابت با Snapdragon 810 بایستی Kirin 930 را در نظر آوریم که بر مبنای پروسه 16 نانومتری ساخته شده و به هشت هسته 64 بیتی مجهز است؛ اما متاسفانه ورود آن به بازار نیمه دوم 2015 عنوان شده است.
NVIDIA Tegra K1 Denver
همگی با انویدیا و تبلت نکسوس 9 آشناییم و از قدرت پردازشی فوق العاده چیپ ست Tegra K1 بسیار شنیده ایم. انویدیا در این چیپ ست 2 هسته قدرتمند 64 بیتی را در حداکثر فرکانس 2.5 گیگاهرتز با 192 هسته گرافیکی کپلر با فرکانس 950 مگاهرتز در هم آمیخته تا هیولایی قدرتمند در حد پردازنده های دسکتاپ Celeron اینتل ارائه دهد. تنها یک مورد ناخوشایند می ماند و آن اینکه Tegra K1 از ابتدای ساخت خود برای تبلت ها در نظر گرفته شده و مصرف انرژی و حرارت تولیدی آن در حدی است که نه فضای بسته و جمع و جور گوشی های هوشمند توان انتقال حرارت تولیدی را دارد و نه باتری کوچک درون آنها (در قیاس با باتری تبلت) از پس انرژی مصرفی آن بر می آید. بنابراین استفاده از آن عمدتا به دستگاه های بالای 7 اینچ محدود می شود.
Intel Atom Z3580
اینتل مدتی است که با سری Atom خود در دنیای چیپ ست های مخصوص گوشی های هوشمند دست و پا می زند و البته تا کنون جز از شریک تایوانی خود ایسوس و همینطور شرکت چینی لنوو، بازخورد چندان خوبی از تولید کنندگان دیگر دریافت نکرده است. با این وجود در CES 2015 ایسوس گوشی قدرتمند ZenFone 2 را به دنیا نشان داد که چیپ ست ارزشمند Atom Z3580 با چهار هسته توانمند 64 بیتی در حداکثر فرکانس 2.3 گیگاهرتز توان پردازشی آن را تامین می کند. این چیپ ست 22 نانومتری پردازش گرافیکی خود را با پردازنده PowerVR G6430 تامین می کند که پیشتر آن را بر روی گوشی آیفون 5S دیده بودیم. اینکه به طور کلی Z3580 در کنار Snapdragon 810 چه جایگاهی خواهد داشت هنوز بر ما معلوم نیست، اما گزینه ای است که ارزش در نظر داشتن را دارد.
در انتها لازم است یادی از سری Exynos 7 Octa سامسونگ بکنیم. این چیپ ست هشت هسته ای توانی در حد و اندازه Snapdragon 805 دارد و از این رو انتظار داریم سامسونگ بروزرسانی درخوری را بر آن ارائه دهد تا با خیال راحت تری بتوانیم آن را نیز در لیست خود جای دهیم.
- ۹۳/۱۰/۲۲