مطالب داغ از دنیای موبایل - 9 اسفند
ویدئوی سامسونگ برای نمایش پردازندهی اکسینوس 7420 در گلکسی اس 6
سامسونگ علاوه بر معرفی نسل جدید پرچمدار خود، در جریان برگزاری کنگرهی جهانی موبایل در بارسلون، نسل جدیدِ SoC خود را نیز با نام Exynos 7420 معرفی میکند. این کمپانی ویدئویی را با مضمون پایان یافتن انتظار برای لود شدن اپلیکیشنها منتشر کرده که نشاندهندهی این موضوع است که با اکسینوس ۷۴۲۰ سرعتی متفاوت را تجربه میکنید.
سامسونگ با انتشار ویدئویی، به این موضوع اشاره کرده که مسالهی لود شدن اپلیکیشنها در زمان اجرا با تراشههای اکسینوس دیگر به تاریخ پیوسته است. انتشار تصاویر منتسب به رابط کاربری جدید سامسونگ، نشان از این دارد که این شرکت، تاچویز را بسیار سادهتر و سبکتر از پیش کرده که این موضوع میتواند عملکرد سریعتر پردازنده را نیز در زمان اجرای اپلیکیشنها به همراه داشته باشد.
انتشار بنچمارکهای منتسب به این گوشیهوشمند نشاندهندهی این موضوع است که اکسینوس ۷۴۲۰ از نظر عملکرد چیزی از اسنپدراگون ۸۱۰ کوالکام کم ندارد. سامسونگ این تراشه را براساس لیتوگرافی ۱۴ نانومتر و فرآیند ساخت FinFET توسعه داده است. اکسینوس ۷۴۲۰ از وجود هشت هستهی پردازشی در کنار پردازندهی گرافیکی Mali-T760 بهره میبرد. براساس اطلاعات منتشر شده مصرف انرژی در این پردازنده ۳۰ تا ۳۵ درصد کاهش یافته است که این موضوع اکسینوس ۷۴۲۰ را در مقایسه با تراشههای مبتنی بر لیتوگرافی ۲۰ نانومتر پرقدرتتر و کم مصرفتر کرده است.
در ساخت اکسینوس ۷۴۲۰ از فرآیند توسعهی سهبعدی FinFEt بهره گرفته شده است که در آن خبری از محدودیتهای موجود در طراحی دو بعدی و خطی ماژولها روی بورد نیست. اینتل برای مدت طولانی است که از این فرآیند تولید برای توسعهی پردازندههای دسکتاپ خود استفاده میکند، اما سامسونگ اولین تولیدکنندهای است که از این فناوری در لیتوگرافی ۱۴ نانومتری بهره برده است. مطمئنا در آیندهی نزدیک شاهد این موضوع خواهیم بود که سامسونگ از این فناوری در تولید تراشههای حافظهی NAND نیز استفاده خواهد کرد.
==============
4 اپلیکیشن گلکسی اس 6 لو رفت؛ تاچویز سادهتر از همیشه
یکی از اعضای انجمن XDA Developers اقدام به انتشار 4 اپلیکیشن پیشفرض گلکسی اس 6 سامسونگ کرده که نمایانگر سادهسازیهای صورت گرفته بر روی رابط کاربری تاچویز این کمپانی کرهای است.
در تاچویز جدید و رابط پیشفرض اپلیکیشنها، تعداد منوها و گزینههای تنظیمی بسیار کاهش یافته و ظاهر تمیز و سادهتر جایگزین آن شده است. علاوه بر این، به نظر میرسد سامسونگ نیز دستورالعملهای Material Design گوگل را با جان و دل پذیرفته و رنگهای تند در کنار فضای خالی گسترده را که معرف اندروید 5 آبنباتچوبی هستند در دستور کار قرار داده است.
این تغییرات به خوبی در رابط کاربری اپلیکیشن معروف S Note نیز نمود پیدا کرده و موجب شده ظاهری سادهتر و کاربری راحتتری نسبت به گذشته حاصل شود. این اپلیکیشنها از انجمن XDA Developers قابل دانلود هستند که از این لینک میتوانید به آنها دسترسی داشته باشید. البته دانلود این برنامهها احتمالا با قوانین کپیرایت در تضاد بوده که به موجب آن مسئولیت استفاده از آنها بر عهدهی خودتان خواهد بود. این 4 اپلیکیشن، شامل Optical Reader برای شناسایی متون، کارت شغلی و کدهای کیوآر، GeoNews برای اطلاع از خبرهای مربوط به بلایای طبیعی بر اساس محل سکونت، Gear Manager برای مدیریت ساعت هوشمند سامسونگ و Kids Mode برای مدیریت کاربری کودکان است.
در صورت آزمایش این برنامههای اختصاصی سامسونگ، تجربهی کاربری خود را با ما به اشتراک بگذارید. تنها 1 روز دیگر تا رونمایی رسمی از پرچمدار پر هیاهوی سامسونگ باقی مانده؛ بنابراین احتمالا همچنان این محصول در سرخط خبرها باقی خواهد ماند.
=========================
حافظهی UFS سامسونگ چیست و چه نقشی در آیندهی تلفنهای هوشمند دارد؟
سامسونگ از
تولید انبوه حافظههای جدید مخصوصِ تلفنهای هوشمند تحت نام Universal
Flash Storage یا همان UFS 2.0 خبر داد. برای آشنایی بیشتر با این
تراشههای حافظه که امکان انتقال اطلاعات در سرعت بسیار بالا و با انرژی
بسیار کم را فراهم میآورد، با ما همراه شوید.
در پی معرفی تکنولوژیهای حافظه همچون eMMC 5.1 و ePOP که به ترتیب برای کارتهای حافظه مولتیمدیا و ترکیب این کارتها با حافظههای NAND شناخته میشوند، این بار غول کرهای با نوع جدیدی از حافظهها به میدان بازخواهد گشت. این تکنولوژی، امکان انتقال اطلاعات در سرعت بالاتر از حافظههای فعلی را فراهم میآورد.
حافظههای UFS که در واقع جایگزین eMMC محسوب میشوند، سعی میکند
قابلیتهای حافظههای SSD را در مصرف پایینتر ارائه کند. این تراشهها
حاوی کنترلرها و حافظه فلش NAND (تکنولوژی حافظههای فلش که یکی از
قابلیتهای آن کاهش مصرف انرژی در این نوع حافظههاست) بوده و برای محصولات
کوچک و قابل حمل بهینه شدهاند. به گفته سامسونگ، این محصولات از کاربری
SATA که در PCها به کار میرود و همچنین مصرف پایین حافظههای سریع eMMC
بهره میبرند.
از نظر سرعت، UFS 2.0 در دو مدل عرضه میشود. مدل HS-G2 که امکان انتقال اطلاعات در 5.8 گیگابیت بر ثانیه (با گیگابایت بر ثانیه متفاوت است؛ 1 (gigabit [Gb] = 0.125 gigabyte (GB) و مدل HS-G3 پهنای باندی معادل 11.6 گیگابیت بر ثانیه دارد.
تراشههای جدید سامسونگ قرار است که در هر ثانیه 19,000 عملیات ورودی / خروجی برای خواندن را انجام دهند که در مقابل 11,000 در نسل قبلی، یعنی eMMC تقریبا دو برابر شده است. سامسونگ همچنین ادعا میکند که پهنای باند این حافظهها تا 1,200 مگابایت بر ثانیه نیز افزایش خواهد یافت.
همچنین، انتقال اطلاعات دوتایی و رابط سریال در این تکنولوژی میتواند انتقال اطلاعات را از دو تا چهار برابر نسبت به نسل پیشین افزایش دهد.
از جمله دیگر مزایای UFS میتوان به دسترسی سریعتر به حافظه اشاره کرد. در واقع پهنای باند بیشتر در این نوع حافظهها، خصوصا در هنگام ضبط ویدیوها یا عملیاتهایی که به خواندن و نوشتن همزمان در حافظه نیازمند هستند، خود را نشان میدهد. همچنین بارگذاری در بستر اینترنت یا انتقال و نصب اپلیکیشنها نیز با کمک پهنای باند بالای این حافظه با تغییر روبرو خواهد شد.
سامسونگ همچنین ادعا میکند، که زمان انتقال اطلاعات نسبت به eMMC تا 50 درصد کاهش داشته است. در زمینه مصرف انرژی، این تراشهها با کاهش 50 درصدی، انرژی کمتری را مصرف میکنند که میتواند باعث افزایش عمر باتری دستگاهها در هنگام اجرای فرمانهای پرمصرف همچون پخش ویدیوها باشد.
سامسونگ قرار است که این حافظهها را در حجمهای 32، 64 و 128 گیگابایت تولید کند و این خود نشاندهنده استفاده از این تکنولوژی در دستگاههای گران قیمت و رده بالاست. از سوی دیگر کوالکوم و توشیبا نیز آماده استفاده از این نوع حافظهها در محصولات خود هستند که نشاندهنده استفاده فراگیر از این تکنولوژی در SOCهای جدید در آینده نزدیک هستیم.
در آخر با توجه به شایعاتی که در رابطه با وجود حافظههای 32 و 64 و 128 گیگابایتی برای پرچمدار S6 سامسونگ به گوش میرسد، بعید نیست که سامسونگ از این تکنولوژی برای این محصول استفاده کرده باشد و در نتیجه شاهد عمر باتری بهتر و عملکرد بیشتر از S6 باشیم.
=======================
Eluga U2 اولین گوشی هوشمند 64 بیتی پاناسونیک است
چندی پیش پاناسونیک گوشی Lumix CM1 را رونمایی کرد، این گوش قابلیتهای یک دوربین ۲۰ مگاپیکسلی با امکان ضبط ویدئویهای 4k را از طریق سنسور یک اینچی را ارائه میکرد. حال این کمپانی با معرفی گوشی ۶۴ بیتی Eluga U2 تلاش میکند تا جایگاه خود را در بازار موبایل حفظ کند.
مشخصات سختافزاری Lumix CM1 پاناسونیک به پای پرچمداران مطرح بازار نمیرسید و این کمپانی تمرکز اصلی خود در جذب افرادی است که قابلیتهای عکاسی یک موبایل برای آنها اهمیت بیشتری دارد. این گوشی گران قیمت در تابستان سال جاری میلادی با قیمت ۱۰۰۰ دلار عرضه خواهد شد. پاناسونیک این هفته گوشی دیگری تحت عنوان Eluga U2 را در تایوان عرضه کرد.
قیمت گوشی، ۲۵۴ دلار خواهد بود. Eluga اولین گوشی اندرویدی پاناسونیک است که سیستمعامل اندروید آبنبات چوبی را به همراه دارد. این گوشی دارای پردازندهی چهار هستهای اسنپدراگون ۴۱۰، صفحه نمایش ۵ اینچی با وضوح IPS، پشتیبانی از LTE، دوربین ۱۳ مگا پیکسلی در پشت گوشی و دوربین دوم ۵ مگا پیکسلی، ۲ گیگا بایت رم و حافظهی داخلی ۱۶ مگابایت است. این گوشی ۱۳۱ گرمی از باتری با ظرفیت ۲۵۰۰ میلی آمپر ساعت بهره میبرد.
گوشی Eluga با توجه به قیمت اش، دارای مشخصات خوبی است، اما هنوز عرضهی آن در آسیا مشخص نیست.
=============================
اپل ۸۸.۷ درصد از سود عملیاتی بازار گوشیهای هوشمند را در اختیار دارد
گزارش جدیدی که توسط Canaccord منتشر شده، 93 درصد از سود عملیاتی صنعت گوشیهای هوشمند در سهماهه چهارم سال 2014 را به کمپانی اپل نسبت میدهد. روز گذشته Strategy Analytics نیز گزارش خود را برای همین مدت زمانی منتشر کرد که اشاره به سهم 88.7 درصدی اپل از سود عملیاتی این صنعت داشت.
گزارش اخیر Strategy Analytics همچنین مشخص میکند که سهم اندروید از سود عملیاتی این بخش تنها 11.3 درصد بوده است. به زبان مال و اموال، اپل در این سهماهه توانسته 18.8 میلیارد دلار سود عملیاتی از آن خود کند در حالی که کمپانیهای تولیدکنندهی دستگاههای اندرویدی 2.4 میلیارد دلار سودآوری داشتهاند.
این رقم بدون تردید جهش بزرگی برای اپل در مقایسه با سال پیش از آن به شمار میرود. طی سهماههی سوم سال 2013 سهم سود عملیاتی اپل از صنعت گوشیهای هوشمند 70.5 درصد بود و اندروید 29.5 درصد از باقیماندهی آن را تحت اختیار داشت که طی یک دورهی سهماهه توسط تولیدکنندگان متعدد حاصل شده بود. با نگاهی به تعداد دلارهای مربوطه در سهماههی 2013، اپل خبر از سود عملیاتی حاصل از فروش آیفونها به مبلغ 11.4 میلیارد دلار داده بود. این در حالی است که سود عملیاتی اندروید از این بازار 4.8 میلیارد دلار برآورد شده بود.
اندروید با وجود برخورداری از سهم بازار بیشتر در سطح جهانی، اپل به لطف قیمت بالاتر و حاشیه سود بیشتر خود توانسته سهم بزرگی از سودآوری را از آن خود کند. این مساله بخصوص بخاطر تمرکز سازندگان چینی اندروید بر روی قیمت پایین و حاشیه سود اندک شدت بیشتری به خود گرفته است.
همچنین اپل در سهماهه نهایی 2014 به لطف افزوده شدن آیفون 6 پلاس به سبد محصولات این شرکت، حاشیه سود میانگین خود را افزایش داده و جریان مالی بزرگی را روانهی کوپرتینو کرده است. طی سهماههی اکتبر تا دسامبر سال گذشته، اپل 74.5 میلیون دستگاه آیفون به فروش رسانده که نمایانگر سود فوقالعادهی 18.1 میلیارد دلاری برای این کمپانی است.
=======================
زنفون 2 ایسوس امتیاز ۵۰٫۰۰۰ را در AnTuTu کسب کرد
ایسوس با تعبیه حافظهی رم چهار گیگابایتی در زنفون ۲، این گوشیهوشمند را از این نظر رکورددار کرد، اما گویا رکورد شکنی این گوشیهوشمند ادامه دارد، چراکه محصول ایسوس موفق شده در بنچمارک اَنتوتو امتیاز ۵۰٫۰۴۱ را کسب کند.
نتایج بنچمارک AnTuTu از زنفون ۲ نشان میدهد که این گوشی موفق شده تا امتیاز ۵۰٫۰۴۱ را کسب کند. زنفون ۲ از وجود تراشهی اینتل اتم Z3580 با فرکانس کاری ۲.۳ گیگاهرتز بهره میبرد. عملکرد پردازندهی گرافیکی PowerVR Rogue G6430 مورد استفاده در این تراشه نیز در زمینهی پردازش سهبعدی یکی از عوامل اصلی در رقم زدن امتیاز بالا برای این پردازنده است. البته باید به این نکته اشاره کرد که نسخهی مورد آزمایش تنها دو گیگابایت رم داشته و همچنین رزولوشن صفحهی نمایش نیز ۱٫۲۸۰ در ۷۲۰ بوده است. نسخهی اصلی زنفون ۲ از یک صفحهی نمایش با رزولوشن فولاچدی در کنار حافظهی رم چهار گیگابایتی بهره خواهد برد.
ایسوس در کنار نسخهی اینتلی این گوشیهوشمند، نسخههای ارزانتر را نیز با استفاده از تراشهی اسنپدراگون و مدیاتک روانهی بازار خواهد کرد. نسخهی مدیاتک عرضه شده با قابلیت اتصال به شبکههای ارتباطی 3G در کشوری نظیر هندوستان روانهی بازار خواهد شد. انتظار میرود این نسخهها در سهماههی سوم و چهارم سال جاری میلادی روانهی بازار شود.
ایسوس نسخهی مجهز به تراشهی اینتل را با قیمت ۲۹۹ دلار بههمراه حافظهی رم دو گیگابایتی عرضه خواهد کرد. در صورتی که دوست دارید نسخهی مجهز به رم چهار گیگابایتی را خریداری کنید، باید ۴۳۹ دلار در ازای آن هزینه کنید.
===========================
مایکروسافت ۹٫۰۰۰ کارمند کارخانهی نوکیا را در چین اخراج می کند
مایکروسافت قصد دارد ۹ هزار کارمند نوکیا را که در کارخانهی این شرکت در چین مشغول به کار هستند، اخراج کند تا با انتقال فضای تولیدی به ویتنام، هزینههای تولیدی بخش لومیا را کاهش دهد.
براساس گزارشهای منتشر شده، مایکروسافت قصد دارد تا کارخانهی سابق نوکیا را در پکن که پس از تصاحب این کمپانی توسط ردموندیها، حالا بخشی از داراییهای مایکروسافت به شمار میرود، تعطیل کند. در حال حاضر ۹ هزار نفر در این کارخانه مشغول به کار هستند که پس از تعطیلی کارخانه، بیکار خواهند شد. مایکروسافت از سال گذشته برای بستن این کارخانه برنامه ریزی کرده بود.
پس از بسته شدن این کارخانه، مایکروسافت قصد دارد تا برخی از تجهیزات آن را به کارخانههای فعال در ویتنام منتقل کند تا از آنها برای تولید محصولات مورد نیازش استفاده کند.
طی سال های اخیر به دلیل کاهش هزینههای تولیدی در کشور ویتنام بسیاری از تولیدکنندگان به جای چین، ویتنام را انتخاب میکنند. در ویتنام نه تنها نیروی کار بسیار ارزانتر از چین است بلکه هزینههای مرتبط با تولید مانند هزینهی برق و آب و غیره نیز بسیار ارزانتر از همهجای دنیا است. این مسائل باعث میشوند تا تولیدکنندگان بزرگ نسبت به ساخت کارخانههای خود در کشور ویتنام اقدام کنند.
کارخانهی مایکروسافت در ویتنام در اواخر ماه آیندهی میلادی تکمیل شده و شروع به کار میکند.
==================
اکسپریا E4g اولین گوشی هوشمند ۶۴ بیتی سونی است
گوشیهای هوشمند در حال ۶۴ بیتی شدن هستند و اکثر تولیدکنندگان این حوزه حداقل یک گوشی ۶۴ بیتی در سبد محصولات خود دارند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید اولین تلفن ۶۴ بیتی سونی نیز Xperia E4g است که چند روز پیش رسما رونمایی شد.
اکسپریا E4g یک گوشی میانرده و ارزان قیمت است که به پردازندهی ۶۴ بیتی MediaTek MT6732 مجهز شده است. این پردازنده اولین بار در کنگرهی جهانی موبایل سال گذشته رونمایی شد. در آن زمان مدیاتک از آن به عنوان تراشهی ۶۴ بیتی با مودم LTE داخلی یاد کرد. تنها تفاوت Xperia E4g با Xperia E4 نیز در تراشهی آنها است که پشتیبانی از شبکهی LTE را در گوشی ارزان قیمتِ E4G میسر میکند. این پردازنده بر پایهی معماری Cortex A53 از شرکت آرم ساخته شده و واحد پردازش گرافیکی Mali T760 در آن بکار گرفته شده است. این پردازنده همچنین از ۴ هستهی ۱.۵ گیگاهرتزی بهره میبرد.
آرم در طراحی هستههای A53 تلاش کرده است که مصرف انرژی را به حداقل برساند و از آن طرف نیز قدرت و بازدهی این هستهها در مقایسه با هستههای پر توان A57 به مراتب پایینتر است.
پردازندههای ۶۴ بیتی امکان اجرای اپلیکیشنهای ۳۲ بیتی را دارند و از این بابت مشکلی در اکوسیستم اندروید وجود ندارد. برای مقایسهی بهتر لازم است بدانید که اکسپریا E4 با پردازندهی ۴ هستهای ۱.۳ گیگاهرتز با نام MT6582 مجهز شده بود.
====================
سونی رونمایی از تبلت اکسپریا زد 4 در MWC را تایید کرد
سونی بصورت رسمی وجود اکسپریا زد 4 تبلت و معرفی آن در کنگره جهانی موبایل بارسلون را تایید کرد. کمپانی ژاپنی سونی با ارسال یک توییت در حساب توییتر خود بصورت ضمنی به تایید این مساله پرداخته و تصویری از این دستگاه را منتشر کرده است.
براساس اطلاعات ارائه شده در اپلیکیشن Xperia Lounge که یکی از اپلیکیشنهای رسمی سونی است، این کمپانی در کنگرهی موبایل بارسلون تبلت اکسپریا Z4 را با صفحهی نمایش 2K معرفی خواهد کرد.
سونی در پیام خود اعلام کرده که تبلت جدید این کمپانی ژاپنی، نازکتر، سبکتر و روشنتر خواهد بود. همچنین تاریخ ۲ مارس معادل با ۱۱ اسفند نیز برای این رونمایی ذکر شده که با تگ SonyMWC#، ارتباط آن با کنگره جهانی موبایل قطعی میشود.
این تبلت شباهت بسیار زیادی به اکسپریا Z3 دارد. بهرهگیری از لبههای خمیده، متعلق به اکسپریا Z3 است و برخلاف طراحی نسلهای پیشین محصولات اکسپریا به نظر میآید که از لبههای صاف بهره میبردند. با توجه به اینکه سونی تبلت اکسپریا Z3 کامپکت را بهعنوان یک تبلت مینی روانهی بازار کرد، عرضه تبلت اکسپریا Z4 در کنگرهی موبایل بارسلون منطقی است.
=========================
احتمال همکاری گوگل با یک تولیدکننده چینی برای تولید گوشی نکسوس بعدی
تا به حال کمپانیهای بزرگی برای ساخت گوشیهای هوشمند سری نکسوس با گوگل همکاری کردهاند اما هیچکدام از آنها چینی نبودهاند. حال به نظر میرسد نکسوس بعدی توسط یک کمپانی چینی ساخته خواهد شد.
تا به حال کمپانیهای بزرگی مانند اچتیسی، سامسونگ، الجی، موتورولا و ایسوس برای ساخت و توسعهی دستگاههای اندرویدی یعنی گوشی هوشمند نکسوس با گوگل مشارکت داشتهاند، که نتیجه آخرین همکاری بین گوگل و موتورولا، ارائهی گوشی نکسوس ۶ شد. سال گذشته شاهد شایعاتی مبنی بر توقف تولید گوشیهای هوشمند توسط گوگل بودیم، اما با وجود همهی شایعات گوگل بزرگترین و مجهزترین نسخه از سری نکسوس یعنی نکسوس ۶ را ارائه داد.
در حالی که امکان دارد ارائهی سری جدید نکسوس تا اواخر سال ۲۰۱۵ میلادی به طول انجامد، شایعاتی مبنی بر همکاری و مشارکت گوگل با یک تولید کننده جدید به گوش میرسد. شایعه اخیر، همکاری گوگل با یک تولید کننده چینی است و این محصول قرار نیست با عنوان نکسوس ۷ عرضه شود.
اگر این شایعات درست باشند ، پای یکی از کمپانیهای بزرگ و مطرح چینی مثل شیائومی، هوآوی، وان پلاس یا لنوو باید در این مشارکت برای تولید محصول سال ۲۰۱۵ در میان باشد. باید به این موضوع نیز اشاره کنیم که هوگو بارا - مدیر بخش فروش و بازاریابی شرکت شیائومی، یکی از کارکنان سابق گوگل بود. شاید شایعات اخیر بیشتر برای این شرکت چینی که محصولات خوبی مانند Mi Note Pro را تولید کرده است، درست باشد. تمامی این شایعات فقط در حد حدس و گمان است، تمامی اطلاعات دقیق را در اواخر سال ۲۰۱۵ دریافت خواهیم کرد.
از طرفی لنوو نیز شانس زیادی برای تولید نکسوس بعدی دارد چرا که این کمپانی با تصاحب موتورولا ارتباط نزدیکتری با گوگل پیدا کرده است و توان تولیدی و فنی آن نیز در سطح بسیار خوبی است.
پیشتر برخی از شایعات در مورد تولید نکسوس جدید، گمانهها را به سوی شرکت سونی نیز سوق میدادند، اما حالا به نظر میرسد تولیدکنندههای چینی مانند شیائومی، هوآوی و وان پلاس شانس بیشتری دارند.
======================
شبکه ارتباطی 5G در راه است
محققان در دانشگاه سارِی انگلستان، با راه اندازی اتصال شبکه بیسیم جدید، توانستند رکورد سرعت شبکههای مخابراتی را بشکنند؛ این شبکه سرعتی حدود ۱ ترا بیت در ثانیه را دارد که به مراتب چندین برابر پرسرعتتر از ارتباط LTE است.
ا توجه به گزارشات به دست آمده از دانشگاه تکنولوژی بریتانیا، اتصال جدید که آنرا 5G مینامند، قادر به ارائه سرعتی حدود یک ترا بیت بر ثانیه بوده که هزاران برابر پرسرعتتر از نسل قبلی خود یعنی 4G است. معمولا سرعت شبکهی 4G LTE با واحد مگابیت بر ثانیه سنجیده میشود. سال قبل سامسونگ با راه اندازی شبکهی آزمایشی جدید موفق شد سرعتی حدود ۷.۵ گیگابیت بر ثانیه را دریافت کند؛ هر گیگابیت تقریبا برابر با ۱۰۰۰ مگابیت است، اما سرعت آزمایشی در این دانشگاه برابر با ۱۰۰۰ گیگابیت است.
با سرعتی که سامسونگ ارائه کرده بود، قادر به دانلود فیلم اچدی در کمی بیشتر از یک ثانیه بودید، اما برای درک بهتر سرعت جدیدی که در دانشگاه بریتانیا به آن دست یافتند، شرایطی را در نظر بگیرند که با این سرعت و در یک چشم بهم زدن، موفق به دانلود تمامی کلکسیون فیلم «ارباب حلقهها» خواهید بود. در واقع این سرعت فراتر از آنچه است که فکرش را میکنیم.
چه زمانی موفق به دریافت این سرعت در گوشیهای هوشمند خواهیم بود؟ دانشگاهی که این آزمایش را انجام داده، در آزمایشگاهی مجزا که تنها ۱۰۰ متر با تجهیزات و دکل فاصله داشته، موفق به دریافت سرعت یک ترابیت بر ثانیه شدهاند. اما در دنیای واقعی شرایط فرق میکند؛ چرا که هر لحظه ممکن است در ساختمان، خیابان، جاده یا جنگل باشیم که در این حالت فاصلهی ما با دکل مخابراتی زیاد است. در حقیقت، دریافت سرعتی حدود یک ترابیت بر ثانیه کمی غیر ممکن به نظر میرسد، اما چون محققان این دانشگاه توانستند به تکنولوژی دست یافتند، بنابراین در آیندهی نزدیک امکان راه اندازی و دست یابی به این سرعت میسر خواهد بود.
این سرعت هزاران برابر قویتر و پرسرعتتر از شبکهی ارتباطی کنونی است. محققان امیدوار هستند تا سال ۲۰۲۰ میلادی بتوان این تکنولوژی را پیادهسازی کرد.
========================
میزو نسخه مبتنی بر اوبونتو گوشی MX4 را معرفی میکند
کنونیکال مدتهاست که وعدهی گوشیهای مبتنی بر سیستمعامل اوبونتو را داده و چند هفته پیش سرانجام اولین گوشی هوشمند مبتنی بر این سیستمعامل لینوکسمحور توسط کمپانی Bq معرفی شد. اگرچه این دستگاه، قدم اول به شمار میرفت اما با گوشی دلچسبی از نظر طراحی و کیفیت روبرو نبودیم. حال اما، سازندهی جویای نام Meizu آستین بالا زده و اولین گوشی هوشمند مبتنی بر اوبونتوی خود را وعده داده است.
کنونیکال برای توسعهی سیستمعامل خود، رامهای اوبونتو را برای گوشیهای خاص اندرویدی منتشر میکرد؛ اما اکنون زمان آن فرا رسیده که پا به بازی بزرگان بگذارد. گوشی هوشمند Aquaris E4.5 که توسط Bq معرفی شد اولین گام در این زمینه به شمار میآمد و اکنون همانطور که وعده داده شده بود، میزو نیز برای معرفی گوشی مبتنی بر اوبونتو خود آماده است.
اگرچه میدانیم میزو برای مدت طولانی در حال همکاری با کنونیکال بوده، اما امروز سرانجام از سوی این کمپانی چینی خبردار شدیم که قرار است نسخهی مبتنی بر اوبونتو گوشی هوشمند Meizu MX4 معرفی و وارد نمایشگاه MWC 2015 شود. این سازنده، خبر ورود گوشی مبتنی بر اوبونتو خود را با تیزری که در بر دارندهی عبارت «چیزی فراتر از بهتر» است منتشر کرده. برخلاف Aquaris که یک دستگاه پایینرده و با کیفیت ساخت پایین بود، MX4 از مشخصات فنی معقولی بهره میبرد که نمایشگر 5.36 اینچی 1080p، پردازندهی 8 هستهای MediaTek MT6595 در کنار 2 گیگابایت حافظهی رم از آن جمله هستند. سایر مشخصات فنی این دستگاه از قرار دوربین اصلی 20.7 مگاپیکسلی با فلاش LED دوگانه خواهد بود. این گوشی هوشمند پیشتر با سیستمعامل مبتنی بر اندروید با نام Flyme 4.0 OS که توسط خود میزو بر روی نسخه 4.4 کیتکت توسعه یافته معرفی شده بود و اکنون نسخهی مبتنی بر اوبونتو آن نیز آمادهی گام نهادن به بازار است.
هنوز با اطمینان نمیتوان در خصوص وجود یا نبود تغییر در مشخصات فنی MX4 در نسخه اوبونتو اظهار نظر کرد اما جای تعجب نخواهد بود اگر مشخصات کلی یکسان باقی مانده و تنها سیستمعامل دستگاه عوض شود. هنوز صحبتی در خصوص قیمت دقیق نسخه اوبونتو MX4 نیز به میان نیامده اما گمان میکنیم قیمت گذاری این دستگاه نیز همچون نسخهی اندرویدی باشد که هماکنون با برچسب 350 دلار قابل دسترس است.
=======================
گوشی 150 دلاری موتورولا با پردازنده 64 بیتی همه را شوکه کرد!
نسل دوم از اسمارت فون Moto E شرکت موتورولا که یک گجت توسعه یافته در سطح قیمت پایین به شمار می رود، امکانات قابل توجهی را در بدنه کوچک خود جای داده است. وجود پردازنده 64 بیتی در کنار امکانات پیشرفته و به روز، تنها در پرچمداران جدید شرکت های تولید کننده اسمارت فون دیده می شود، اما موتورولا که به تولید گوشی های هوشمند کارآمد و ارزان قیمت روی آورده، در نظر دارد تا نسل جدید Moto E را همراه با چیپ ست 64 بیتی Snapdragon 410 وارد بازار کند، این در حالیست که نسل گذشته Moto E از چیپ ست سطح پایین Snapdragon 200 بهره می برد. طراحی بدنه گوشی با نام Grip Shell شناخته می شود که لبه های رنگی دستگاه به سادگی قابل تعویض بود تا کاربران بتوانند تنوعی در اسمارت فون ارزان قیمت خود ایجاد کنند.
این بخش از بدنه گوشی در رنگ های متنوع توسط موتورولا تولید می شود تا در اختیار کاربران قرار گیرد، البته به نظر می رسد موتورولا برای جلب رضایت بیشتر دوست داران خود، یک قاب رنگی اضافی نیز در بسته بندی Moto E جدید قرار دهد. از مشخصات سخت افزاری موتورولای ارزان قیمت می توان به صفحه نمایش 4.5 اینچی با وضوح تصویر 540×960 پیکسل و قابلیت نمایش 245 پیکسل در هر اینچ اشاره کرد. به لطف چیپ ست Snapdragon 410 ، پردازنده چهار هسته ای ARMv8 با فرکانس 1.2 گیگاهرتز قابلیت های 64 بیتی را به شما ارائه خواهد کرد که در کنار این پردازنده باید به سرویس شبکه 4G و چیپ گرافیکی Adreno 306 اشاره کرد. همچنین باتری 2390 میلی آمپری Moto E جدید می تواند طول عمر 24 ساعت را تضمین دهد که در حال حاضر در بسیاری از اسمارت فون ها با چنین طول عمر باتری روبرو هستیم. سنسور دوربین 5 مگاپیکسلی در پشت، یک گیگابایت حافظه رم و 8 گیگابایت حافظه داخلی به همراه درگاه Micro SD برای افزایش فضای ذخیره سازی تا 32 گیگابایت از دیگر مشخصات اسمارت فون 150 دلاری موتورولا به شمار می رود. اگر هنوز هم فکر می کنید Moto E جدید رنگ و بوی یک اسمارت فون حرفه ای را ندارد، باید به این نکته اشاره کنیم که گوشی هوشمند جدید موتورولا به سیستم عامل Lollipop (اندروید 5) مجهز خواهد بود. فروش این اسمارت فون بی نظیر از امروز در 50 کشور جهان آغاز گردیده و نسخه لاک شده آن برابر با 120 دلار و نسخه آنلاک آن نیز 150 دلار قیمت گذاری شده است.
=============================
- ۹۳/۱۲/۰۹