ساخت نوعی شیشه ضد گلوله با استفاده از خاک رُس توسط پژوهشگران آمریکایی
آزمایشگاه تحقیقاتی نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا پیشتر از دستیابی به پیشرفتی قابل توجه در علم مواد خبر داد. این آزمایشگاه، پس از چندین دهه آزمایش و تحقیق موفق به ساخت نوعی ماده شفاف و ضد گلوله شده است که می تواند هر شکلی را به خود بگیرد.
این ماده که با عنوان اسپینل (Spinel) از آن یاد می شود از خاک رُس ترکیبی ساخته شده که در محیط خلا گرم و فشرده گشته و به شکل صفحات شفاف در آمده.
به گفته دکتر جاس سانگرا سرپرست تیم تحقیقاتی سازنده این گوی، اسپینل در اصل یک ماده معدنی (آلومینات منیزیم) است و مزیت اصلی آن را می توان در استحکام و دوام به مراتب بالاترش در قیاس با شیشه دانست.
علاوه بر این گفته می شود که این محصول در محیط های خشن، سطح حفاظتی بالاتری را از خود به نمایش می گذارد و به همین دلیل می تواند در برابر شن و بارش های شدید مقاومت کند.
اما نکته جالبی که این ماده در قیاس با شیشه های ضد گلوله (که با فشرده سازی لایه های مختلف شیشه و پلاستیک ساخته می شوند) دارد این است که اسپینل طول موج های مادون قرمز را مسدود نمی کند؛ به بیان دیگر این ماده می تواند اجسام داخلی خود را در برابر دوربین های مراقبتی UAV و یا لنزهای لیزری HEL-MD محافظت کند بی آنکه عملکردشان را تحت تاثیر قرار دهد.
نکته دیگر در رابطه با این ماده وزن بسیار کم آن در قیاس با شیشه های ضد گلوله است. ناگفته نماند که تیم تحقیقاتی سازنده این شیشه هم اکنون در حال برنامه ریزی است تا فرایند تولید اسپینل را با کمک صنعت دفاعی آمریکا عملیاتی نماید.
- ۹۴/۰۲/۰۵